Program
Struktura
Istorijat
Liberali u Parlamentu
Liberali u Republickoj Upravi
Liberali u Lokalnoj Upravi
Zene Liberali
Mladi Liberali
Mitinzi
Izdavastvo
Foto Arhiva
Postavite Pitanje
Anketa
LSCG za vasu stranicu
Vasa Pisma
LSCG Shop
Linkovi
Arhiva
Liberali u Dijaspori

 


Uvod
 
2003
2002
2001
2000
1999
1998
1997
1996
1995
1994
1993
1992
1991
1990 


   
Istorijat

25.09.1995.godine

Saopštenje

U organizaciji Zadružbine Fridrih Nojman, koja daje potporu razvoju liberalne misli, održan je u Berlinu od 21. do 24. Septrembra znacajan skup politicara iz Evrope i svijeta, predstavnika i nosilaca liberaln demokratske orijentacije. Skupu u Berlinu, prisustvovao je i gospodin Slavko Perovic, predsjednik LSCG.

Povod za održavanje berlinskog skupa bila je prepoznatljiva tendencija oživljavanja post-komunistickih ideja u pojedinim zemljama, odnosno renesansa jedngo vida socijalizma, bez obzira na veliki poraz ovakve ideologije svuda u svijetu. Ucesnici skupa su naglasili da je za liberale to dovoljan razlog za oprez. Jer, vodeca misao liberalne demokratije ostaje ideal nezavisnog covjeka, gospodara vlastite sudbine. Naprotiv, takozvani mali socijalizam pokušava da ugura sve gradane pod tutorstvo države.

Ova interesantna tema je okupila veliki broj politicara, medu kojima su bili: Klaus Kinkel, ministar inostranih poslova Njemacke, Željo Želev, predsjednik Republike Bugarske, Zoran Taler, ministar inostranih poslova Slovenije, grof Oto Lamsdorf, bivši predsjednik Liberalne Internacionale, kao i vode liberalnih partija Rusije, Švedske, Brazila, Madarske, Kube, Turske, Italije, Španije, Holandije, Britanije, SAD i drugih.

Prenoseci svoje utiske, gospodin Perovic je istakao kao vrlo pozitivan rezultat neposredne kontakte i razgovore sa najistaknutijim od ucesnika. Prisustvo gospodina Perovica i ocigledno uvažavanje Liberalnog saveza Crne Gore, dokaz su da je Liberalni savez jedina, nažalost, kopca Crne Gore sa naprednim savremenim svijetom.

Sekretarijat za informacije

 

 


vrh

 

Copyright © Liberalni savez Crne Gore, 2003